.: ROCKOVNIK :.

subota <<
16.10.
>> ponedjeljak
18.10.
nedjelja
17.10.2021.
Nema podataka...

.: KLUBOVI :.

.: PRIJATELJI :.

.: INFO :.

.: SADRŽAJ :.

Korpiklaani, Eluveitie, Godnr.universe @ Močvara, Zagreb, 14.10.2010.

19. listopad 2010. 13:01:54
Izvještaji s koncerata
A + A -
 

14.10. u 20:00 sati trebao je početi ulazak na koncert švicarskih keltskih metalaca Eluveitie(drugi nastup u Hrvatskoj), finskih veseljaka Korpiklaani koji su već stari i vrlo dobro došli gosti u Hrvatskoj (treći put u Hrvatskoj) te predgrupe Godnr.universe, ali vrata za ulaz su otvorena nakon kojih sat vremena.

Razlozi kašnjenju, prema riječima napisanima na blogu basista Korpiklaanija Jarkko Aaltonena, su bili problemi na putu iz Bugarske, na granici sa Srbijom te lose ceste. Zbog kašnjenja tonci su potrudili i uspjeli su srediti zvuk prilično brzo za nastup Godnr.universe.

Oko 21:30 je počeo koncert s nastupom Godnr.universe, inače jako zanimljivim projektom lijepšeg dijela Eluveitia Anne Murphy(Hurdy-gurdy i vokali Eluveitia) i Meri Tadić (violina i povremeni vokali u Eluveitiu), a u nastupu su im pomogli i kolege iz Eluveitia bubnjar Merlin Sutter te ritam gitara Ivo Henzi . Zbog samo par pjesama dostupnih na Myspace stranici Godnr.universea, i napisanog electro pop žanra, bio sam ugodno iznendadjen da je uzivo nastup bio blizi nekom ambijentalno-progresivnom rocku/metalu, a u jednom djelu Meri je zasvirala i gitaru. Mogu reći da iako to nije bio razlog zbog kojeg je većina fanova došla, Godnr.universe je meni osobno bio najugodnije iznenađenje večeri s obzirom na očekivanja, nepoznavanje istoga i sve probleme sa zvukom koji će kasnije postati očitiji. To je bio nastup koji se najbolje čuo te večeri iako nije bio najglasniji.

Nakon odličnog nastupa Godnr.universea i prebrzog štimanja zvuka prije spomenutoj &#269;etvorki pridružio se i ostatak Eluveitia i publika je postala zainteresiranija, a gužva sve nepodnošljivija. Vrlo brzo je postalo jasno da je Močvara premalo mjesto za održavanje takvog koncerta. Dok ste natisnuti kao sardine u prvim redovima mogli nešto bolje čuti Chrigel Glanzmannov odličan growl, po onom što sam čuo i vidio ljudi odostraga su imali ozbiljnih problema čuti Chrigelove vokale, Merina violina se ponekad slabije čula, kao i zviždaljke i frule. Bubnjevi, bas i hurdy gurdy su se skroz dobro čuli, a ostatak instrumenata i pjevanje su se čuli nekad bolje nekad gore na mahove, no usprkos svim problemima sa zvukom izvedba je bila odlična, i Eluveitie koje sam prvi put slušao uživo su me ugodno iznenadili, a bend je svojom energijom i kvalitetom uspio nekako popraviti sliku koncerta.

Sjajna publika i odnos Eluveitija prema istoj su bili odlična nadoknada za probleme s ozvučenjem, a od pjesama koje su me se više dojmile izdvojio bih svakako „Inis Mona“, „Slania's song“, „Omnos“, „Thousandfold“ i „(Do)minion“ pri kojemu se uz poticanje Chrigela iz Eluveitija napravio vrlo mali „wall of death“ u skladu s kapacitetom dvorane gdje su si željni mosh plesanja mogli dati malo oduška, a također bih izdvojio i lagani instrumentalni predah „Isara“ te možda najdomljiviji „Tegernako“ nakon kojeg je sa „The Liminal Passage“ završio Eluveitiev nastup.

Uslijedilo je čekanje na Korpiklaanije koje sam imao već prilike slušati uživo u Boogaloou i moram priznati da sam nakon odličnog prvog djela imao još veća očekivanja u nastavku, bez obzira na sve probleme. Gužva uopće nije jenjavala i makar sam već bio zgnječen i izgažen bilo je vrijedno ostati u prvim redovima za nastup finskih bardova koji na humorističan i veseo način pjevaju o šumama, prirodi, raznim alkoholnim pićima i skoro samom pojavom garantiraju odličnu zabavu.

Korpiklaani su započeli s pjesmom „ Votka“ i premda je zvuk sa mikrofona opremljenog jelenjim rogovima bio nešto bolji pa su se vokali Jonne Järveläa čuli bolje (tko zna jesu li u pitanju bili tehničari ili su i rogovi malo pripomogli  ), povremeno se još osjetilo da je sve rađeno na brzinu zbog fanova koji su čekali stare nam znance Korpiklaani. Nakon“ Journeyman“ usljedila je pjesma istog imena kao i bend „Korpiklaani“ (hrv. šumski klan), gdje je publika zapjevala uz svako spominjanje imena benda. Bend je toliko popularan među fanovima da su osim stvari na engleskom neki pjevali nešto i na „finskom na hrvatski način“ (zaražen melodijama sam to i sam ponekad pokušavao kod kuće  ), nakon koje je usljedio „Cottages and Saunas“, uslijedile su pjesme koje su većinom na finskom od kojih bi izdvojio „Metsämies“ i „Paljon On Koskessa Kiviä“ . Na kraju su opet prevladale opet stvari na engleskom „Pine Woods“, „Crows Bring the Spring“ , „Wooden Pints“ i „Happy Little Boozer“, publika je tokom cijelog nastupa tražila pjesmu „Beer, Beer“ , koju nisu dobili, ali Korpiklaani je zato svojoj publici u prvim redovima dijelio pravo pivo.

Nakon ovacija publike i uobičajenog „we want more“, domaćeg „hoćemo još“ sa pokojim „Korpiiii klaaniii“ u bisu su izveli odličnu „Let's drink“ , bis je mogao biti i malo duži, a najžešća publika je oko pet minuta nakon bisa tražila još, ali razumljivo s obzirom da se koncert otegao otprilike do 1:40, i da si vrlo vjerojatno nisu htjeli priuštiti još jedno kašnjenje, nisu izišli na drugi bis. Korpiklanijev nastup bi u svjetlu okolnosti mogao proglasiti odličnim, ali vidio sam ih i bolje. S obzirom da su na kraju obećali da će doći svake godine, nadam se da će to ponovno biti u nekom većem prostoru (Boogaloo, Tvornica...) i sa manje kašnjenja na putu i ostalih poteškoća.

Nakon koncerta, moram spomenuti užasni nered u premaloj garderobi sa loše riješenim pristupom, u kojoj je radila samo jedna osoba. Pred garderobu su mogli bar postaviti zaštitare da dopuštaju ulaz samo s jedne strane, a izlaz samo s druge, jer ako ste nekako jedva došli na red nakon par izguravanja i mnogo gužvanja, problem je bio izići van.

Pri nastupu Godnr.universea Meri Tadić je komunicirala s publikom na hrvatskom, kasnije je čak i Anna nešto zahvalila svima prisutnima na hrvatskom, Chrigel je zahvalio publici na engleskom potkraj nastupa Eluveitia , a uvijek rado viđeni i slušani Korpiklani su obećali dolaziti svake godine. Pohvalno je bilo i dijeljenje vode od strane Eluveitia i Korpiklaanija koji su djelili i pivo, a poneki sretnici su uhvatili jednu od bačenih palica i trzalica. Svi bendovi su ostavili izvrstan dojam svojom izvedbom i odnosom s publikom što je začinilo večer i podiglo koncert, za koji je bio puno veći interes od kapaciteta Močvare.

Sve u svemu koncert je bio odličan usprkos problemima! Iskreno da nije bilo tako dobre publike koju ne smijemo zanemariti i već spomenutog truda bendova, koncertu bi dao nategnuti 7 od 10, ovako mu dajem 8 od 10 i nadam se skorom ponovnom nastupu Eluveitia i Korpiklaanija.Galerija slika: Korpiklaani, Eluveitie, Godnr. Universe @ Močvara, Zagreb, 14.10.2010.
prikaži komentare komentiraj


Komentar:
Autor:
    


KOMENTARI
No comment...

.: A R H I V A :.

Kategorija
Mjesečna
Godišnja

.: NOVO NOVO NOVO :.

Novi kalendarski prikaz dogadjanja
Rockovnik

Baza bendova
Bendovi

Baza klubova
Klubovi

Javni unos najava u Rockovnik
Javne najave

Naš novi programski modul periodično provjerava sve MySpace stranice bendova i klubova iz naše baze podataka i automatski unosi najave u Rockovnik

Ako nam želite skrenuti pažnju na neki bend ili klub, kontaktirajte nas

.: FOTOGALERIJE :.

Mark Mrakovčić & Šiza @ Vintage Industrial Bar, Zagreb, 14.10.2021.
L.H.D. @ Klub Močvara, Zagreb, 13.10.2021.
Mirna @ Tvornica kulture, Zagreb, 08.10.2021.
Daliborovo Granje, Vostok @ Klub KSET, Zagreb, 01.10.2021.
Lelee @ Klub KSET, Zagreb, 30.09.2021.
Buč Kesidi, Fantom @ Dvorište Akademije likovnih umjetnosti, Zagreb, 25.09.2021.
Kosheen Live @ Klub Boogaloo, Zagreb, 24.09.2021.
Terminator @ Klub Močvara, Zagreb, 20.09.2021.
Drito iz MSU-a (Kuku$, 30Zona, Mimi Mercedez, Zoi, Buntai) @ Garaža MSU-a, Zagreb, 11.09.2021.
Drito iz MSU-a (High5, Vojko V, Krankšvester, Red Bull Raplika) @ Garaža MSU-a, Zagreb, 10.09.2021.
Zagreb Beer Fest, 3. dan (TBF, Porto Morto, Kandžija & Gole Žene) @ Ispred Bočarskog doma, Zagreb, 05.09.2021.
Zagreb Beer Fest, 2. dan (Elemental, Natali Dizdar) @ Ispred Bočarskog doma, Zagreb, 04.09.2021
Zagreb Beer Fest, 1. dan (Goran Bare & Majke, Repetitor) @ Ispred Bočarskog doma, Zagreb, 03.09.2021.
Bambi festival (Mašinko, Muscle Tribe of Danger and Excellence, Daliborovo Granje, Delapse, Šiza) @ Zagreb, 02.09.2021.
Špancirfest, 10. dan (Psihomodo Pop) @ Varaždin, 29.08.2021.
Špancirfest, 8. dan (Hladno Pivo) @ Varaždin, 27.08.2021.
Špancirfest 2021, 2. dan (Parni Valjak) @ Varaždin, 21.08.2021.
Šancirfest 2021, 1. dan (Goran Bare & Majke) @ Varaždin, 20.08.2021.
Ferragosto Jam @ Orahovačko jezero, 05.08.-07.08.2021.
Partibrejkers @ Hala Park, Zagreb, 10.07.2021.
15. Festival Tolerancije (Edo Maajka) @ Amfiteatar Bundek, Zagreb, 10.07.2021.
Laibach @ Hala Park, Zagreb, 08.07.2021.
Jonathan @ Veliko Dvorište Močvare I Jedinstva, Zagreb, 03.07.2021.
Lovely Quinces @ Veliko Dvorište Močvare I Jedinstva, Zagreb, 03.07.2021.
15. Festival Tolerancije (The Beat Fleet) @ Amfiteatar Bundek, Zagreb, 03.07.2021.
M.O.R.T. @ Veliko Dvorište Močvare I Jedinstva, Zagreb, 02.07.2021.
Mary May @ Veliko Dvorište Močvare I Jedinstva, Zagreb, 02.07.2021.
15. Festival Tolerancije (Vlatko Stefanovski Trio) @ Amfiteatar Bundek, Zagreb, 02.07.2021.
15. Festival Tolerancije (Dramas) @ Kino Studenskog Centra, Zagreb, 01.07.2021.
Relatives @ Klub Route 66, Zagreb, 04.06.2021.
Mirna & The Fact Checkers @ Klub Močvara, Zagreb, 25.11.2020.
12 th Croatian Blues Challenge ( Edi East Trance Blues, Country Guru Acoustic, Solarov)@ Hard Place, Zagreb, 31.10.2020.
Psihomodo Pop @ Dvorište Medike, Zagreb, 01.10.2020.
Goran Bare & Majke @ Garaža MSU, Zagreb, 26.09.2020.
J.R.August, Mary May @ Dvorište Akademije likovnih umjetnosti, Zagreb, 23.09.2020.
PipsChips&Videoclips @ Garaža MSU Open Air, Zagreb, 12.09.2020.
Nipplepeople @ Garaža MSU Open Air, Zagreb, 11.09.2020.
Večer S Cohenom! ( Maja Posavec, Ivan Kapec ) @ Ljetna Terasa Boogalooa, Zagreb, 09.09.2020.
Lado Electro @ Muzej suvremene umjetnosti, Zagreb, 27.06.2020.
Boris Leiner ( Promocija Knjige Sve Bio Je Ritam) @ Vintage Industrial Bar, Zagreb, 24.06.2020.
Ljeto u Tehničkom (Lili Gee) @ Hala V, Tehnički muzej, Zagreb, 04.06.2020.
SUSU @ Hard Place, Zagreb, 11.03.2020.
Bluzy Threesome @ Hard Place, Zagreb, 10.03.2020.
Fatboy Slim @ Zagrebački Velesajam, 07.03.2020.
The Mahones @ Klub Močvara, Zagreb, 01.03.2020.
Pocket Palma, Cubies @ Tvornica kulture, Zagreb, 29.02.2020.
Krankšvester @ Klub KSET, Zagreb, 22.02.2020.
Bajaga & Instruktori @ Hala, Zagreb, 14.02.2020.
Monster Magnet, Stonebride @ Klub Močvara, Zagreb, 15.02.2020.
Krankšvester @ Tvornica kulture, Zagreb, 14.02.2020.
Brkovi @ Vintage Industrial Bar, 13.02.2020.
Editors, Whispering Sons @ Dom Sportova, Zagreb, 08.02.2020.
U.K. Subs, Eksodus, The Mistakes @ Klub Boogaloo, Zagreb, 04.02.2020.
Apocalyptica @ Tvornica kulture, Zagreb, 20.01.2020.
Buč Kesidi, Ljubičice, Mokri Nenad @ Klub Sax, Zagreb, 23.01.2020.
Mašinko @ Vintage Industrial Bar, Zagreb, 17.01.2020.
Sinead O’Connor @ Tvornica kulture, Zagreb, 15.01.2020.

.: ROCKSJETNIK :.

...

- svi plakati -

Naslovnica | Fotogalerije | Multimedija | Bendovi | Klubovi | Rockovnik | Marketing | Arhiva | Plakati | Impressum | Čestitke, želje i pozdravi

| Vijesti | Najave koncerata | Izvještaji s koncerata | Albumi | Programi | Nagradna igra | Interview | Video | Groupie preporučuje | Filmovi | Demo kutak | Kolumne | Gastropatrola | Knjige i časopisi | Blitz Vijesti | High 5 | Forum | Top Liste | Obavijesti |
Copyright © 2006 - 2021 GROUPIE. All Rights Reserved. Sva prava pridržana. Portal powered by jura

 
 
 
 
 
 
 
 
   
.: BRZA PRETRAGA :.  
 
Pojam    
 
     
.: KONTAKT :.  
 
Autor
E-mail
Naslov
Poruka
Provjera